Gå på middag med frack

Som ny student i lund, fick jag vara med om en hel del nya upplevelser. Studentlivet var oerhört väl utbrett och det fanns en hel mängd olika tillställningar och klubbar, nationer och liknande som man skulle vara med i. Till en början kändes det lite konstigt att gå till olika klubblokaler hela dagarna, men det visade sig fylla en viktig funktion som jag skulle komma att tycka mycket om. Någonting som var dyrt med dessa vanor var att man skulle ha speciella kläder på sig. Det fanns allt ifrån overaller att pryda med diverse märken, till middagar som krävde frack för att man skulle få komma in. Jag hade inte några sådana kläder så det blev en del pengar som gick åt till att skaffa sig allt man kunde tänkas behöva under åren som student.

Nu i efterhand kan jag verkligen sakna det där. Kanske inte i första hand de kläder man hade, men sammanhållningen och känslan av att man var en viktig del av landets och yrkets framtid. Det finns dagar då jag tänker att man kanske skulle ta sig tillbaks till studentikosa sammanhang på en nostalgisk vandring, men det har inte blivit av. Jag ror i och för sig inte att jag kan ha de kläder jag sparat sedan denna tid, men det finns ju såklart nya kläder om man skulle vilja. Nästa termin kanske man skulle ta en tripp för att se hur det ser ut nu för tiden? Det tror jag skulle vara roligt!